Perkoetoet de duivensoort

Ik ben perkoetoet. Ik ben duivenfluisteraar. Ik ken duiven. Ik voel ze aan. Ik voel diep in me wat zij voelen, denken en vinden. Ik begrijp de duiven. Ik kan je helpen zodat je jouw duiven beter zult begrijpen. Houd je duiven en heb je hulp nodig bij de verzorging? Ik ben een zeer ervaren duiventeler en kom graag bij je langs. Ik geef je tips, help je op weg en geef je aanwijzingen. Stuur mij een e-mail voor meer informatie en de mogelijkheden.

 

Tips: CBD olie om de duiven rustiger te maken

CBD OLIEVoor alle duiventelers is het een terugkerende zorg. Duiven kunnen bijzonder gestrest raken door alles. Wanneer ze thuis zijn in hun hok en vertrouwde omgeving, zijn ze blij, gelukkig en rustig. Wanneer je ze meeneemt naar een duivenwedstrijd, moeten ze echter in een kleiner hokje soms uren achtereen zitten. Ze worden gestrest door de beperkte bewegingsruimte, de vreemde geluiden, het donker, het lawaai, enzovoort. Het is bekend dat stress voor dieren in het algemeen erg slecht is. Sommige dieren kunnen door een plotseling hoog stressniveau zelfs vrijwel direct overlijden als gevolg van een hartaanval. Of in iets mildere gevallen leidt de gezondheid van het dier er ernstig onder. Hetzelfde geldt voor de duiven. Wanneer er wedstrijden zijn, raken ze erg gestrest in de reis naar de wedstrijd. Die reis gaat vanaf hun eigen huis naar de vereniging. Vanaf de vereniging gaan alle duiven in dozen richting een verre locatie, van waaruit ze weer naar huis vliegen.

 

Duiven zijn vogels. Vogels moeten hun vleugels spreiden. Vogels moeten kunnen vliegen en de ruimte hebben. Dan zijn ze het gelukkigst. In hun hok, samen met de andere duiven en met de liefde van het baasje, zijn ze ook gelukkig. In het hok hebben ze namelijk genoeg ruimte om te bewegen en frisse buitenlucht.Wanneer ze op reis zijn naar de vereniging en naar de locatie van waaruit de wedstrijd begint en ze terug naar huis zullen gaan vliegen, zitten ze in een klein, donker, afgesloten hok. Dan raken ze gestrest. Het is dus zaak om ze zo rustig mogelijk te houden. Maar hoe? Stress overkomt ze.