Kinderkleding expiriment

KinderkledingZoals met de grootste genie├źn der tijden, was de ontdekking van kinderkleding als lokmiddel voor duiven puur toeval. Socrates zat in bad toen hij het Eureka moment kreeg. Ik was in de tuin met mijn kleinkind. Het was een andere setting, maar eenzelfde Eureka-moment.

Mijn kleinzoon was bij zijn grootouders op bezoek. Hij ging mij meehelpen met de duiven. Mijn kleinkind vindt duiven ook erg interessant. Het is voor mij puur geluk om mijn liefde voor de druiventeelt sport te mogen delen met mijn kleinzoon. Met veel genoegen leg ik hem de dingen uit, laat ik hem dingen zien, enzovoort.

Zelf wilt hij ook graag een grote duivenkooi hebben, maar helaas zijn die dingen niet zo simpel. Het belangrijkste probleem is dat zijn ouders het niet willen en mij hebben gevraagd om hem niet een duif of duif-gerelateerde dingen cadeau te geven. Ik kan dat wel begrijpen. Bovendien is duiven telen een dure sport. Ik kan het net zelf bekostigen, maar het zit er helaas niet in om ook de duiventeelt van mijn kleinzoon te bekostigen. Zelf heeft hij het geld er namelijk niet voor.

Daarom deel ik de liefde voor duiven maar bij mij thuis. Daar komt hij graag. Hij is vooral fan van het knuffelen met de duiven. Ik heb altijd werkkleding aan wanneer ik met de duiven werk. Mijn kleinzoon is er ook regelmatig in zijn gewone kinderkleding om de duiven te knuffelen. Hij knuffelt namelijk graag met de duiven en de duiven lijken dat ook heerlijk te vinden.

Zo ook deze middag. We waren in de kooi aan het rommelen met de duiven. Hij ging wat voor me halen en kwam terug, maar had de deur van de kooi niet goed dichtgegaan. Er ontsnapte een duif. We rende naar buiten en keken omhoog. De duif zat op de dakrand, keek mijn kleinzoon aan en vloog warempel naar hem toe. Mijn kleinzoon ving hem op, knuffelde hem en bracht hem terug naar het hok. Ik had zoiets nog nooit gezien.

Enkele dagen later was mijn vrouw de was aan het ophangen, waaronder kinderkleding van mijn kleinzoon. Er ontsnapte weer een duif. Deze zat op de schutting rand en keek om zich heen. Toen vloog hij richting de kinderkleding van mijn kleinzoon en ging op de kinderkleding op het draad zitten waaraan de kinderkleding hing. Ik stond weer versteld.

Vervolgens heb ik dit experiment op verschillende manieren herhaald. Ik heb zelfs dezelfde kinderkleding gekocht als mijn zoon heeft bij Amazingkids.nl. Het experiment lukte steeds.

De conclusie van het experiment is voor mij helder. De duiven hebben een voorkeur voor mijn kleinzoon ontwikkelt door de liefdevolle manier waarop mijn zoon hen behandelt en met ze knuffelt. Elke keer als ze vergelijkbare kleren zien, met felle kleuren, denk ze dat het mijn zoon is en vliegen ze eropaf.

Voor mij is het duidelijk. De kinderkleding van mijn kleinzoon is het perfecte lokmiddel wat altijd vrijwel meteen de duiven lokt. Ik ben zeer blij!