Duiven houden kost energie

Duiven houden kost energie maar geeft aan de andere kant ook weer energie. Bekijk hier onderstaand hoe je om kan gaan met de kosten en bereken hoeveel jij kunt besparen op energie.

Wie slim is, stapt over om geld te besparen. Ook onderhandelen met je energieleverancier kan flink helpen bij het besparen op je energiekosten. Waar moet je op letten? Waar ben je in 2018 goedkoper uit? Dit kun je allemaal lezen in dit artikel over hoeveel je kunt besparen met energie vergelijken.

Bewegelijke energiemarkt

De energiemarkt is continue in beweging. Elke dag wijzigen de inkooptarieven en stappen er honderden consumenten over naar een andere energieleverancier. Jaarlijks stappen er zo een miljoen huishoudens over naar een andere energieleverancier. De helft van alle Nederlandse huishoudens heeft inmiddels wel a eens een uitstapje gemaakt naar een andere energieleverancier of zich bezig gehouden met energie vergelijken. Hiermee besparen huishoudens ruim 300 euro per jaar. Voor wie nog nooit is overgestapt is het voordeel nog een stuk groter. Zij kunnen ruim 400 tot 500 euro besparen wanneer ze overstappen naar een andere energieleverancier.

Transparant energie vergelijken

Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt overstappen. De makkelijkste en snelste manier is door te starten met energie vergelijken bij een energievergelijker. Er zijn veel vergelijkers op de markt die beweren dat zij de beste aanbiedingen hebben. Ze zullen vast en zeker een voordelige aanbieding hebben doordat zij een samenwerking aan zijn gegaan met een leverancier, maar de voorwaarden zijn vaak wurgend. Ga daarom altijd voor een transparante energie vergelijker zoals Consumind. Deze partij laat duidelijk weten dat zij een speciale overstapservice hebben voor verschillende leveranciers, maar dat zij alle energieleveranciers mee nemen in het energie vergelijken en dat je ook naar de andere energieleveranciers kunt overstappen. Deze overstapservice van Consumind is volledig kosteloos en is als extra service voor een energieleverancier. Consumind biedt de tarieven aan die op de websites van leveranciers zelf staan. Hierdoor gelden er geen wurgende voorwaarden maar de voorwaarden die voor alle nieuwe klanten werken. Door te starten met transparant energie vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom én heb je altijd het juiste contract wanneer je overstapt. Meer dan 90% van de Nederlanders betaalt te veel voor hun gas en stroom, daar wil jij toch niet bij horen?